Μαρία Θ. Αποστολίδου


Μαρία Θ. Αποστολίδου
MD, PhD
Χειρουργός ΩΡΛ
Ενηλίκων & Παίδων

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ
ΙΑΤΡΟΥ

Η Μαρία Θ. Αποστολίδου γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Θεσσαλονίκη.

Αποφοίτησε από την Ιατρική Σχολή του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης με βαθμό «Λίαν καλώς» έχοντας την τιμή να απαγγείλει τον όρκο του Ιπποκράτη.

Κατόπιν άσκησε την Υπηρεσία Υπαίθρου στο Π.Ι. Βλοχού – Κέντρο Υγείας Παλαμά Καρδίτσας για ένα έτος.

Υπηρέτησε στο Γ.Ν. Κατερίνης ως Ειδικευόμενη Γενικής Χειρουργικής για ένα έτος.

Ειδικεύτηκε στην Ωτορινολαρυγγολογία-Χειρουργική Κεφαλής και Τραχήλου στην Ω.Ρ.Λ. Κλινική του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Λάρισας.

Μετά το τέλος της ειδίκευσης της, μετέβη στο εξωτερικό όπου μετεκπαιδεύτηκε και εργάστηκε επί 7ετίας κατέχοντας θέσεις σε μεγάλα νοσοκομεία της Μ. Βρετανίας μεταξύ των οποίων το Manchester Royal Infirmary και το Royal Manchester Children’s Hospital.

Κατά το διάστημα αυτό της δόθηκε η ευκαιρία να εκτελέσει μεγάλο αριθμό επεμβάσεων όλου του φάσματος της Ωτορινολαρυγγολογίας ενηλίκων και παιδιών και να έρθει σε κλινική επαφή με πλήθος περιστατικών.

Επίσης, έλαβε πιστοποίηση και ασχολήθηκε με μη χειρουργικές τεχνικές ανάπλασης του προσώπου, όπως οι εγχύσεις βοτουλινικής τοξίνης τύπου Α και υαλουρονικού οξέος.

Το 2009 αναγορεύτηκε σε διδάκτορα της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας με βαθμό «Άριστα». Αντικείμενο της διδακτορικής της διατριβής ήταν οι διαταραχές της αναπνοής κατά τον ύπνο στα παιδιά.

Είναι μέλος της Ω.Ρ.Λ. Εταιρείας Βορείου Ελλάδος και συμπεριλαμβάνεται στους Ειδικούς Ωτορινολαρυγγολόγους του Ιατρικού Συλλόγου της Μ. Βρετανίας, General Medical Council (GMC).

Έχει συμμετάσχει ως ομιλήτρια, εκπαιδεύτρια και εκπαιδευομένη σε συνέδρια, μετεκπαιδευτικά σεμινάρια και ημερίδες. Eπίσης έλαβε μέρος στην εκπαίδευση φοιτητών ιατρικής και ειδικευομένων Ω.Ρ.Λ. στην Ελλάδα καθώς και στη Μ. Βρετανία.

Από το 2020 διατηρεί ιδιωτικό ιατρείο στη Θεσσαλονίκη, Εγνατία 90. Παράλληλα η ιατρός χειρουργεί σε γνωστά ιδιωτικά θεραπευτήρια της Θεσσαλονίκης.